HTML

Utolsó kommentek

Visszatért a Fall Out Boy

2013.04.02. 08:00 dius.

Gimnáziumi éveim egyik meghatározó együttese volt a Fall Out Boy, imádtam a számaikat és a klipjeiket. Gyakran az ő albumaik támogatták a külvilág kizárását a reggeli és délutáni úton amit a suli és lakás között tettem meg. A szerelem nem múlt el, legfeljebb egy kicsit háttérbe szorult, de a mai napig is szívesen tettem be a lejátszóba az albumaikat. Ilyen előzmények után nem csoda, hogy nem tudok csak úgy átsiklani afelett, hogy a banda 3 éves hallgatás után visszatért! Lássunk egy kis biográfiát, hogy akik még nem ismernék az együttest, feltudják venni a fonalat.

falloutboyMIKEMASSARO970600.jpgForrás: Mike Massaro / DIY

A Fall Out Boy 2001-ben alakult amerikai pop punk banda, tagjai Patrick Stump (ének/gitár), Pete Wentz (basszusgitár), Joe Trohman (gitár) és a Andy Hurley (dobok). Négy stúdió lemezük jelent meg 2003 és 2008 között.

 

Ezekben az években együtt dolgoztak több ismertebb előadóval többek között Lil Wayne, Brendon Urie a Panic! at the Disco-ból, Gabe Saporta a Cobra Starship-ből, Travis McCoy a  Gym Class Heroes-ból Alex DeLeon a The Cab-ből, Pharrell Williams, The Neptunes, Timbaland, Kanye West és a listát még több névvel lehetne folytatni.

Az együttes 2010 elején parkoló pályára tette a közös zenélést és külön utakon folytatták tovább karrierjüket. A fiúk olyan projektekbe vágtak bele amit nem tudtak volna a Fall Out Boy mellett vinni, így az énekes Patrick Stump saját szóló albumot készített amin mind a dalszöveget, mind a zenét ő írta és még a hangszereket is ő játszotta fel a számaihoz. A gitáros Joe Trohman és a dobos Andy Hurley két másik zenésszel egy heavy metal bandát alapítottak, majd 2010-ben megjelentették első albumukat. A basszusgitáros Pete Wentz saját ruhamárkájának (Clandestine Industries) és lemezkiadójának (Decaydance Records) feladataiba vetette bele magát, valamint részt vett a UNICEF Tap Project támogatásában, melynek célja, hogy segítse az embereket világszerte, hogy tiszta ivóvízhez jussanak.

 2012-ben indultak el a pletykák miszerint a zenekar új dalok írásába kezdett, ám a hivatalos bejelentéssel egészen idén februárig vártak. Ekkor jelent meg az új albumról az első kis lemez a My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up). Az új album – ami az együttes ötödik nagylemeze – és a turné címe Save Rock and Roll lesz.

A hét elején debütált új klipjük, amit The Phoenix számukhoz forgattak, ebben már ők is szerepelnek. Az album április 16-án fog megjelenni a banda twitteres bejegyzéseiből már azt is tudjuk, hogy közreműködő előadóként hallhatjuk Elton John-t és Courtney Love-ot. A Save Rock and Roll már előrendelhető az iTunes-on.

A turné európai állomásai:

2013. július 25. Kesselhaus München Munich, DE - Ahoi Rock Festival
2013. július 26. Berlin, Germany Berlin, DE @ Greenville Music Festival
2013. július 27. Großefehn Ostfriesland Grossenfehn, DE @ Omas Teich Festival
2013. augusztus 15. Pukkelpop – Kiewiet Hasselt, Belgium @ Pukkelpop
2013. augusztus 16. FM4 Frequency Festival St. Polten, Austria @ Frequency Festival
2013. augusztus 18. Biddinghuizen, Flevoland Biddinghuizen, NL @ Lowlands Festival
2013. augusztus 20. L'Olympia Paris, FR @ L'Olympia Bruno Coquatrix
2013. augusztus 23. Leeds Festival Leeds, UK @ Leeds Festival
2013. augusztus 25. Reading Festival Reading, UK @ Reading Festival

Szólj hozzá!

Címkék: zene fall out boy


A bejegyzés trackback címe:

https://mozaikblog.blog.hu/api/trackback/id/tr55185099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása